Recept: New York cheesecake

Vandaag heb ik een heel lekker recept voor jullie, namelijk: New York cheesecake! Heel makkelijk te maken, en ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Kortom: een leuk en makkelijk recept en veel foto’s om bij te watertanden. Enjoy! 

 

Ik ben dol op cheesecake en alles wat er mee te maken heeft! Echt gezond is het niet, maar het is wel een lekkere traktatie voor als je bijvoorbeeld hard gewerkt hebt op school of gewoon als je honger hebt :).

Dit zijn dus de ingrediënten:

– een halve citroen
– 750 gram roomkaas ( 4 pakjes philadelphia )
– 100 gram spritskoekjes ( staat gelijk aan 8 koekjes )
– 125 gram volle crème fraiche ( 1 pakje )
– vanille extract
– 40 gram boter ( het liefst roomboter )
– 150 gram suiker
– 2 eetlepels bloem
– 3 eieren en 2 eidooiers

En nu de bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Pak een ronde bakvorm en doe op de volgende manier de bakpapier erin:

Zet het bakpapier vast tussen de taartvorm

Knip de restjes weg….

Tadaa!!! En nu kan je de bakvorm invetten.

Nu weeg je de koekjes en maak je de koekjes dood, ik bedoel je verkruimelt ze 🙂 Nu weeg je de boter en smelt je het. Daarna voeg je de gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes en meng je het. Dan verspreid je het mengels goed over de bakvorm, dit mengel wordt de bodem van de cheesecake. Zet de bakvorm in de oven voor 10 à 15 min. in de oven en verhoog de temperatuur langzaam naar 200 graden.  Schil de citroen, doe de roomkaas in een kom en weeg de suiker. Doe de suiker in een kom en mix het. Daarna doe je de rest van de ingredienten ( citroenrasp en 2 eetlepels meel ) erbij en mix het nog een keer tot een glad en romig mengsel. 

Scheid de eidooiers en doe ze samen met de eieren en vanille extract bij het mengsel. Nu zal de bodem wel klaar zijn, en dan giet je het mengsel in de bakvorm.

Nog genoeg beslag over voor een mini cheescakeje! 😀

Nu kan alles in de oven, wel moet je binnen 15 min. de temperatuur naar 100 graden hebben verlaagd. Laat de cheesecake 1 uur bakken en daarna nog 1 uur in de oven zitten op een kiertje. Haal je creatie na 2 uur uit de oven om af te koelen en doe de cheesecake dan voor 12 uur in de koelkast.

De cheesecake was echt heel goed gelukt! Je kunt het vergelijken met de overheerlijke cheesecake die je ook in de Starbucks hebt. Maar er is een geheim ingredient namelijk: citroensap. Hierdoor krijgt het een frissere smaak en ik hou gewoon heel erg van de zoete citroentjes geur en smaak, heerlijk! 😀

Houden jullie ook zo van cheesecake?

X. Josephine

Advertisements

2 thoughts on “Recept: New York cheesecake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s