Gastartikel: Make-up 2013: Less is more

Tijdens de grote fashion shows in Londen, Milaan en Parijs zijn de ogen altijd gericht op de kleding. Maar net zo belangrijk zijn de make-up trends die we zien op de catwalk. Laten we eens kijken wat er dit jaar opviel en wat daarom de make-up trends worden voor de lente van 2013

Eigenlijk raken we daar direct de essentie van de trend in 2013. Want opvallen deed er eigenlijk niet zo heel veel. De trend is dit jaar juist zo minimaal mogelijk. Komende lente gebruiken we de make-up juist niet om ons zekerder door te voelen of ons achter te verbergen. Deze lente gebruiken we juist  de make-up meer als een detail. Het is de trend om je zelf te laten zien en niet eerst je eyeliner, lippenstift of poederlaag. Komend seizoen is het juist de bedoeling om je huid er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Zelfs bijna onopgemaakt.

Echter betekent dit niet dat je jezelf niet mag laten zien met je make-up. Integendeel… Ook dit jaar zijn er toch wel weer kleuren in de mode. Wanneer normaal gesproken het warme weer er aan zit te komen zien we dit ook terug in de kleuren van de make-up. Dit seizoen is dit echter anders. De kou van de winter trekken we door naar de lente met vooral koude metallic kleuren. Zilver en platina accenten voeren deze trend aan.

Maar gelukkig is dit niet de enige trend die we signaleren. Ook zijn komend seizoen de jaren 60 terug in de mode. We zien hierbij veel katachtige vormen en voornamelijk de kleuren donkerrood, bosbessenpaars en een lichtere paarse kleur terug komen. Deze kleuren worden dan wel veel gecombineerd.

Als laatste nemen we de lippen nog even onder de loep. Voor de lippen geldt eigenlijk hetzelfde. Zo licht en natuurlijk mogelijk. De nude lipstick is hierin de trend van 2013.  

Bronnen: Weheartit

Wat wordt jullie favoriete trend van 2013?

X.Josephine

Advertisements

2 thoughts on “Gastartikel: Make-up 2013: Less is more

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s